Quiz 2011


quiz 2011De top uit de Vlaamse quizwereld aanwezig op de tweede Silvaticaquiz van RACING DENK

BILZEN – Afgelopen vrijdag 28 oktober kwamen, uit gans Vlaanderen, 230 quizers naar GSM Munsterbilzen, om er deel te nemen aan de Tweede Silvati-caqui-ze van de gerenommeerde quizploeg Racing Denk. De gedoodverfde favoriet CLOCKWORK uit Leuven won het uiteindelijk van het duo NGMB en BONNE CUVEE.


Na het succes van vorig jaar, en de daarbij opgebouwde reputatie, was de interesse van de quizwereld om deel te nemen aan deze tweede quiz van RACING DENK verzekerd: 46 ploegen van 5 personen schreven zich in.

De opstellers van de quiz hadden de moeilijke opdracht om zowel de talrijke gelegenheidsploegen als het kruim van kwissend Vlaanderen een leuke en uitdagende avond te bezorgen. De hele Limburgse quizgemeenschap was namelijk aanwezig, aangevuld met regelrechte kleppers uit de bovenste regionen van de Vlaamse quizranking met twee top-vijf ploegen en meerdere top-vijftien ploegen uit Vlaanderen.

Het was vooraf al duidelijk dat deze laatsten zouden strijden voor de winst. Uiteindelijk zouden zeven ploegen op een zakdoek eindigen. De gedoodverfde favoriet, Clockwork uit Leuven, won met twee punten voorsprong op het duo NGMB en Bonne Cuvée. Daarachter strandde het viertal Aleydis, Bende Eikels, Noojt Kontent (de eerste Limburgse ploeg) en Quiztal Arena.

Van de 46 deelnemende ploegen slaagden er maar vier niet in om de helft te halen. Dit betekent dat de opstellers van Racing Denk in hun opzet geslaagd zijn. De gemiddelde score bedroeg zo'n 70%, wat een extra bewijs is van het haalbare niveau.

De quizers waren zeer te vinden over de originele samenstelling van de quiz: een knappe prestatie van RACING DENK.

Het koor Silvatica uit Bilzen (www.silvatica.be) zorgde voor de logistiek ondersteuning.

© Gemengd Koor Silvatica - BILZEN   - 2022