Dirigent


Pieter-Jan Van den Broeck


Vanaf jonge leeftijd had Pieter-Jan Van den Broeck al duidelijk een aanleg voor muziek. Twee jaar na de start van zijn pianolessen aan de muziekschool van Leuven, werd hij op 13-jarige leeftijd toegelaten tot het "Junior Conservatorium" in Maastricht. Hier stroomde hij door naar de Bacheloropleiding.

Pieter-Jan is momenteel bezig met zijn Masteropleiding in Koordirectie aan het Conservatorium van Maastricht bij prof. Hans Leenders. Hij begon hiermee in september 2023, na het voltooien van zijn Bacheloropleiding in klassieke piano bij prof. Katia Veekmans, ook in Maastricht.

Naast Silvatica leidt Pieter-Jan regelmatig vocale ensembles met zeer uiteenlopende stijlen voor projecten verbonden aan het conservatorium van Maastricht. Hij dirigeert ook verschillende koren in België en Nederland, waaronder kinderkoor KiKoTi (Tienen), Koor De Veste (Maastricht) en jeugdkoor Clari Cantus (Kessel-Lo). Met Clari Cantus behaalde hij in april de Eerste Prijs Cum Laude op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Pelt.

Als zanger met meer dan 10 jaar ervaring is hij actief bij verschillende professionele ensembles, waaronder Orpheus Vokalensemble (Duitsland), Studium Chorale (Nederland) en Musa Horti in Leuven.


© Gemengd Koor Silvatica - BILZEN   - 2024