Jubileumconc. '11


Verslag van het jubileumconcert van het GK SILVATICA BILZEN op 21-10-2011

MUSIC IS LOVE, het jubileumconcert van SILVATICA eindigt met staande ovatie.

BILZEN – Afgelopen vrijdag 21 oktober bracht het koor Silvatica, onder massale belangstelling, haar jubileumconcert naar aanleiding van haar 55 jarig bestaan. Met een staande ovatie van het voltallige publiek eindigde dit prachtige concert.


Reeds vroeg op de avond kwam het publiek naar de Sint-Mauritiuskerk om massaal het concert van Silvatica met het QuartettoVocale uit Maastricht bij te wonen. Uiteindelijk waren 350 enthousiaste muziekliefhebbers aanwezig.

Met een indrukwekkende “Silvatica Hymne” van Vanstreels werd het concert geopend. Er volgden nog liederen van Claesen, Rutter. Het eerste deel werd beëindigd met het meeslepende “Life is a tango” van Maierhofer.

De solisten van QuartettoVocale met de sopranen Marleen Evenink en Lilit Sati, de tenor Bart Verhagen en de bas/bariton Jeffrey Hendriks, brachten in het tweede deel fantastische liederen uit de opera “The Gondoliers van Gilbert and Sullivan, en liederen van o.a. Burt Bacharach en John Denver. Prachtige muziek gebracht door zeer talentvolle jonge professionals. Het publiek hield ervan en dankte hen met een oorverdovend applaus.

En toen moest het hoogtepunt nog komen. Silvatica bracht, onder de zeer enthousiaste en begeesterende jonge dirigente Lilit Sati, prachtige liederen uit de opera “De parelvissers” van G. Bizet. Het was duidelijk, het koor wist het publiek te raken en te emotioneren. Dit was van een hemelse schoonheid. Bedankt Silvatica, zij werden fantastisch begeleid door Willy Appermont op piano en Hilde Gielen op dwarsfluit. Beide muzikanten komen uit Bilzen, de ene uit Beverst de andere uit Mopertingen.

Als slotlied werd, samen met het talrijk opgekomen publiek, het Slavenkoor uit Nabucco van Verdi gezongen. En toen was er de staande ovatie, een enorme waardering voor het koor: de koorleden, solisten en begeleiders genoten hier zichtbaar van. Zij dankten het publiek op hun beurt met het prachtige „Libiamo‟ uit de opera ‟La Traviata‟ van Verdi. En nog vroeg het publiek om meer. Het koor eindigde dan waarmee ze begonnen waren, de “Silvatica Hymne”.

Het was Mariette Verjans uit Bilzen die op een sublieme wijze het publiek door het concert loodste en de nodige informatie aanleverde.

Technisch werd het concert door 5 camera‟s opgenomen en op 2 grote schermen geprojecteerd. Hierdoor werden close-up beelden van de koorleden, de begeleiders, de solisten, de presentatrice en zelfs de dirigente mogelijk. Dit werd door het publiek enorm gewaardeerd.

Na afloop van het concert was er nog een gezellig samenzijn in Zaal Concordia. Iedereen had er de gelegenheid om na te praten met koorleden, solisten en begeleiders.

© Gemengd Koor Silvatica - BILZEN   - 2022